Over ons

Cargo Docs / Over ons

Cargodocs is de neutrale en digitale douanepartner in Europa. Een snelwerkend bedrijf dat staat voor kennis, douanecompliance en efficiënte IT-oplossingen.

Dagelijks werkt een team douane specialisten en onze Brexit-experts voor onze klanten. Specialisten adviseren klanten en lossen uitdagingen op met betrekking tot fiscale vertegenwoordiging en douanedocumenten. We hebben onze dienstverlening uitgebreid met gasmetingen, veterinaire aangiften en consultancy om ervoor te zorgen dat goederen veilig, efficiënt en zonder gedoe of vertraging door de supply chain gaan en over grenzen heen komen.

Douaneprocedures kunnen complex zijn. De wet- en regelgeving is voortdurend in ontwikkeling en verandert. Elke verandering kan grote gevolgen hebben voor verladers. Onze experts volgen deze veranderingen op de voet en werken altijd volgens de laatste regelgeving. Om de samenwerking met al onze klanten en hun relaties te optimaliseren, investeren we extra in de opleiding van onze specialisten en in technologie & innovatie. Zo kunnen we ook blijven voldoen aan de AEO-voorwaarden. Voor bedrijven kunnen deze douanevoorschriften een ondoorgrondelijke jungle lijken. Onze specialisten weten hun weg te vinden in deze jungle.

We investeren veel in IT en digitale diensten om klanten een real-time overzicht van de processen te bieden en de nummer één digitale douanepartner te worden.

Onze diensten:
Import & Export – Wij voorzien bedrijven die goederen importeren uit derde landen of exporteren naar derde landen van advies op het gebied van BTW, wij doen risicoanalyses, vullen de documentatie in en controleren deze, verzorgen de administratie, assisteren bij fysieke controles van de zending en doen de eigenlijke aangifte bij de douane.

Transit – Als goederen binnen de Europese Unie moeten worden vervoerd zonder dat ze in het vrije verkeer worden gebracht, kunnen we de nodige T-1-documenten opstellen.

Certificaat van Oorsprong – Het bepalen van de oorsprong van goederen in de internationale handel is een complexe aangelegenheid. Het verkrijgen van de juiste documenten van oorsprong zorgt ervoor dat goederen zonder complicaties het land van bestemming binnenkomen. Oorsprongsdocumenten worden meestal behandeld en afgegeven door de Kamer van Koophandel. Onze uitgebreide kennis en ervaring binnen dit vakgebied stelt ons in staat om altijd de slimste oplossing te vinden.

Consultancy – Onze hoogopgeleide Consultants zijn multi-inzetbaar en kunnen bedrijven ondersteunen bij een breed scala aan vraagstukken. Zij werken als in-house declarant of beheren de douaneafdelingen. Anderen hebben een adviserende rol en kunnen ondersteuning bieden als het gaat om HS Codes, bepaling van de herkomst of andere specialistische douanegerelateerde zaken.

Fiscale vertegenwoordiging – Wij hebben de vergunningen om fiscale vertegenwoordiging aan te bieden aan bedrijven die BTW willen terugvorderen, zonder in Nederland geregistreerd te zijn.

Gasmeting en Ontgassing – Met onze geavanceerde FTIR (Fourier Transform InfraRed) gasanalysatoren kunnen wij honderden chemicaliën, stofspecifiek en binnen enkele minuten meten. We kunnen containers ontgassen of onze specialisten kunnen ze met speciale pakken en apparatuur lossen.

Douane entrepot – Onze specialisten kunnen bedrijven helpen bij het opzetten van een bonded warehousing faciliteit, door te assisteren bij het aanvragen van specifieke vergunningen en het opzetten van de administratie.

Training en Workshops – Naast het organiseren van interne trainingen en workshops om mensen in de logistieke en supply chain up-to-date en compliant te houden, hebben we ook een onafhankelijk trainingsinstituut met een focus op specifieke onderdelen van de logistieke keten douane, veiligheid, gezondheid, economie, milieu en gevaarlijke stoffen: Douane-academie.

Neem direct contact met ons op en informeer naar de verschillende mogelijkheden.